Gör din egen heminredning med återbruk

Det har blivit en otroligt stor trend att återbruka, speciellt när det kommer till inredning och mode. Det här är en trend som vi verkligen måste hålla hårt i, inte bara när det gäller för säsongen, utan hela livet framöver. Det är viktigt att ta tillvara på föremål och ting, återbruka när man kan, med respekt för naturen, miljön och klimatet. Du kan göra otroligt mycket saker själv, men visst gäller det att du har lite fantasi.

 

Att fantasin tryter är inget som är ovanligt. Vi vill hjälpa dig på traven med din återbrukning och har därför listat ett flertal sätt som du kan gå tillväga. Häng med oss när vi tar oss igenom de roligaste och smartaste återbruken för ditt hem!

Flaskor och burkar

Har du samlat på dig massa tomma flaskor och burkar eller vet du med dig att du inom en snar framtid kommer att ha en uppsjö av just sådana? Då är det här ett perfekt tillfälle för återbruk. Gamla vinflaskor kan med fördel blir riktigt vackra vaser eller ljusstakar. Tomma glasburkar kan bli till ljushållare eller krukor till grönska och växter. Tycker du att färgerna är trista så ta bort etiketterna och måla glaset med sprayfärg.

Återbruka kläder

Trött på garderoben? Vi vet hur det känns, men släng inte iväg dina gamla kläder. Med en sax och lite nål och tråd kan du enkelt sy om dina gamla plagg och ge dem nytt liv. En alldeles för stor skjorta kan bli till en klänning, ett par för stora jeans blir till en kjol. Skulle det vara så att det ändå går helt åt skogen kan du alltid beställa t shirt med tryck på nätet. Om du kan designa din alldeles egen tröja är det större chans att du kommer vara nöjd med den längre – hållbarhet!

Textilier får nya användningsområden

Vet du hur mycket du kan göra med en bit tyg? Oändligt mycket vill vi påpeka! En gammal pläd i soffan kan bli nya kuddöverdrag, ett trasigt lakan kan bli till städtrasor och påslakanet kan sys om till kläder eller gardiner om man så önskar. Har du dessutom gardiner som du inte vill använda i fönstret längre så kan dessa snabbt förtrollas till riktigt fina bordsdukar. Fördelen med de här återbrukstipsen är att du inte behöver ha speciellt mycket sykunskaper för att lyckas.

Handla smartare

Är du verkligen i behov av fem stycken ljuslyktor och tre ljusstakar från IKEA eller vill du köpa bara för att det är så billigt? Tänk igenom din inredning ordentligt innan du handlar. På så sätt gör du inte bara ett mer miljömedvetet val, utan du ser också till att inte överfylla och överdekorera ditt hem. För mycket föremål gör det svårstädat och får hemmet att se plottrigt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *