Inred ett modernt hem

Funderar du på hur du ska inreda ditt hem på bästa sätt? Vill du ha ett vackert hem som samtidigt är funktionellt? I denna text ger vi tips och råd om hur du inreder ett modernt hem

Teknikutvecklingen går fort inom alla delar av samhället, inte minst inom heminredningen. Digitaliseringen gör att du enkelt kan styra temperatur och belysning i ditt hem. Genom att ansluta Athom Homey till Tibber får du tillgång till flera smarta funktioner. I Tibber-appen ser du exempelvis information från termostater och kan styra när dina lampor ska tändas eller släckas. I appen går det också att följa energiförbrukningen i hemmet. Med andra ord gör tekniken att du kan anpassa värme och el på ett effektivt sätt och därigenom spara pengar genom en lägre elkostnad.

Tekniken ställer nya krav på inredning

Det är inte bara effektiv teknik som bör finnas i ett modernt hem. För att det moderna vardagslivet ska fungera optimalt gäller det också att se över möbler och annan inredning. En populär detalj för att minska skärmanvändningen är att ha en mobillåda i hemmet. När det är dags för middag eller en filmkväll med familjen placeras mobilerna i lådan. Mobillådan är också ett smart sätt att hålla ordning på var du har lagt din mobil.

För att inredningen ska kännas harmonisk är det även viktigt att ordna kablar till datorer och annan teknik. Använd gärna kabelgömmare för att slippa ett tråkigt virrvarr av sladdar. Det kan även vara smart att installera flera eluttag så att du slipper ha förlängningssladdar överallt. Passa på att ta in en elektriker och se över hela bostaden vid samma tillfälle.

Inred hemmakontoret

I takt med att allt fler både arbetar och studerar hemifrån ställs högre krav på inredning av arbetsplatser hemma. Att ordna ett hemmakontor är nästan ett måste i det moderna hemmet. Ha gärna kontoret i ett separat rum eller avgränsa ytan där det ska placeras. Det finns snygga och praktiska skärmväggar som passar bra i ett vardagsrum eller sovrum.

Vid planeringen av kontoret gäller det att se över sittställningen och hur skärmen är placerad. Om du har möjlighet är det bra att investera i ett höj- och sänkbart skrivbord så att du kan variera din arbetsställning under dagen. Det gör att du lättare undviker problem med värk i axlar och nacke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *