Inred ditt hem med växter

En mysig heminredning är en delikat komposition av olika ingredienser. Färger och former skapar en stil i hemmet som i den bästa av världar talar för din egen personliga stil. Lyckas du hålla en röd tråd genom hela hemmet kan du dessutom binda ihop det till en helhet. Det är då dina gäster kommer bli hänförda när de ser ditt hem. Men ett inslag som är bra att ta med i planeringen är växter. Med växter kan du göra oerhört mycket för känslan i hemmet. Vi har sammanställt ett par tips.

Växter skapar ett bra inomhusklimat

Växter är vackra att titta på och med de olika former, färger och texturer du kan hitta går det att välja de där sorterna som passar just dig och ditt hem. Men i tillägg till att de är vackra att se på kommer du även att få en bättre inomhusmiljö genom att inreda med växter. Dina växter kommer hjälpa till att hålla ett gott klimat hemma med sina förmågor att skapa en bra luft. Växter hjälper till att fånga in och bryta ner skadliga ämnen i luften och även att binda till sig damm. Dina växter kommer kort och gott hjälpa dig att städa hemma.

Välj en kombination av olika typer av växter

När det gäller val av växter är det väldigt individuellt. Du behöver fundera över vilka färger, former och storlekar som tilltalar dig. Gå in i en blomsterbutik och titta dig runt för att se vad som fångar din blick. Titta även gärna i inredningsmagasin för att få idéer.

Något som är bra är däremot att välja växter i olika storlekar. Köp några stora växter som kan stå på golvet, några som står i fönstret eller på en bänk och kanske även några hängande växter. Då blir det en härlig blandning. Titta även på växternas behov av ljus, vatten och näring. Välj gärna växter som kommer vara lättskötta så att du är säker på att du får dem att växa och frodas hemma hos dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *