Trender inom inredning 2016:

 

Vitt, vitt och vitt! Under ett antal år har trenden varit ganska tydlig i att många väljer vita rum i hela huset, stora fönster med mycket insyn och insläpp av solljus. Minimalistiskt och lite avskalat, men rent och snyggt. Speciellt i nybyggnation de senaste åren ser det ut på det viset. Detta vita som Schyffert och Lindströms show ”Ljust och fräscht” anspelade på, verkar dock nu vara på väg att bli lite omodernt. Tittar man i trendiga inredningsbutiker finns det inredningsdetaljer med färg. Nu är det dova jordtoner som gäller, gärna tillsammans med det vita, men inte endast. Det finns olika trender som är ganska mycket mönstrat eller inslag av guld/glitter. Många gröna växter är också inne just nu.

Interior of modern white apartment hall kitchen panorama 3d render. All images, paintings, photos used in this interior are my own work, all rights belong to me.

Vad ska man då välja? Vad passar i just mitt hus? Det finns hjälp och inspiration att få till exempel från tidningen www.residencemagazine.se. Här kan du läsa om de senaste trenderna, vad som passar ihop och inte. De listar de 8 viktigaste trenderna 2016, varav en av dem är att kombinera lite otippade färger. Säkerligen en reaktion på allt det vita vi omgett oss med så länge. Pendeln har svängt. Nu ska man ha färg omkring sig så att man blir glad och mår bra!

Ett annat starkt inslag i nutidens inredning är individualismen. Man ska utgå från vad man själv tycker om och inte bry sig så mycket om vad andra säger. Det är rumsrent att framhäva sin egen smak även om den inte helt går i samklang med de nyaste trenderna. En sak som residencemagazine.se skriver om är keramik. Hantverk är i ropet och just keramik speciellt. Om det går att förena keramik och något som tydligt symboliserar den egna smaken är man hemma! Känslan av något som inte är tillverkat av maskiner utan av en människa, en kännande person, händernas puls, det är oerhört trendigt idag. Dessutom passar det fint med fina vaser, skålar och krukor nu när hösten snart kommer över oss.

Det är en befriande känsla att veta att man kan göra precis som man vill, men har man inte tillräcklig inspiration finner man den lätt på nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *