Framhäv din konst med rätt ramar

Konst är (eller bör vara) en viktig del av inredningen i varje hem. Konst ger färg och liv till väggarna, och kan, om den har valts omsorgsfullt, verkligen förhöja resten av möblerna och dekorationerna. För att konsten ska komma till sin fulla rätt krävs det dock att den har ramats in på rätt sätt.

Grundregeln när det gäller inramning är att ramen alltid ska väljas utifrån motivet på tavlan, och inte utifrån exempelvis vad som matchar resten av inredningen i rummet. Om man till exempel har ett stort konstverk krävs det en kraftigare ram för att kompensera, och en bild med många, starka färger passar bäst tillsammans med en neutral ram i vitt eller svart.

Tycke och smak kan dock även det spela stor roll – konsten ska ju uttrycka ens personlighet, och ramen är en del av konsten. Om man vill ha en bred, uppseendeväckande ram ska man med andra ord inte välja bort den bara för att ”reglerna” säger det – i slutänden är det ju ens egen vägg som ramen och tavlan kommer att hänga på.

Det allra bästa är att bilda sig en ungefärlig uppfattning om vilken typ av ram man vill ha, för att sedan ta hjälp av experter för själva inramningen. Du kan både hitta inspiration och handla ramar på Desenio, som är en webbutik med det senaste inom posters, tavlor och ramar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *