God redovisningssed är A och O för ditt företag

De grundläggande teorierna för redovisning hålls samman av konceptuella redovisningsramar. Dessa konceptuella ramar, som är en del av Redovisningsrådets utlåtanden om finansiella redovisningsbegrepp, fastställer målen för företagsrapportering.

Genom att förstå hur vissa grundläggande redovisningsteorier passar in i konceptuella ramar kan du bestämma det teoretiska underlaget för finansiella redovisningsregler och principer. Jämförbarhet och konsistens drar också nytta och gynnas av att ha allmänt accepterade redovisningsprinciper, också kallat GAAP på engelska. Om företag som har krävande årsredovisning följer denna goda redovisningssed, innebär det att de är konsekventa från år till år.

I grund och botten är det de här reglerna som alla som arbetar med bokföring och finans är överens om att använda som standard när potentiella investerare följer och jämför ett företag med ett annat. Det är därför dina potentiella investerare är intresserade av det. De vill förstå ditt företags ekonomi, så att de med säkerhet kan investera i ditt företag.

Värt att nämna är att det finns olika GAAP-regler för olika företag. För att ge ett exempel, tillämpar och följer online casinon ASC 924-10. Detta innebär att de måste följa särskilda regler för inkomstskatter, jackpottar, reklambidrag, olika spel med erbjudande, som till exempel ComeOn Bonuskod, och spelautomater. Oavsett företag måste dina finansiella rapporter överensstämma med GAAP, och många av dina potentiella kapitalkällor vill se GAAP-baserade bokslut för att förstå din verksamhet.

Värdet av GAAP-bokföring för ditt företag

Istället för att tänka på GAAP som ännu en regel att följa i processen i att bygga ditt imperium, tänk igen, för det finns faktiskt många sätt att implementera GAAP-bokföring som både gör ditt företag starkare och hjälper dig att bli en bättre entreprenör i processen.

GAAP-bokföring hjälper dig att planera framåt och om du driver ett företag har du lärt dig hur viktigt det är att planera. Du vet säkerligen också att dessa planer bestäms av mer än bara dina drömmar och magkänsla; Du måste ha kapitalet och planera för ditt företag vid rätt tidpunkt för att få saker att hända. Med GAAP får du dessa insikter och så mycket mer.

Företag som använder GAAP måste förbereda sina rapporter med samma metoder och siffror varje gång. Detta ger en mer exakt bild av dina intäkter, så att du kan identifiera och förutsäga kassaflödestrender i framtiden. Du kommer att märka att du kan förutsäga mönster som du kanske inte har kunnat se innan. Att ha en bra förmåga att förutse din ekonomi för framtiden är ett ovärderligt verktyg för att bygga upp din affärsmodell eller planera för verksamhet baserat på faktorer som säsong, avdelning eller kund.

GAAP använder periodiseringsmetod för redovisning och redovisar alla transaktioner när de görs, används eller betalas, i stället för att vänta tills betalning sker. Eftersom du kan hantera dina bokföringsrutiner när de händer, är du mindre benägen att låta sakerna glömmas bort eller göra planer samtidigt som du tittar på relevanta transaktioner som inte har betalats för.

För att ge en mer okomplicerad bild av företagets resultat och lönsamhet, jämför GAAP bokföringskostnaderna för produkter och tjänster du köper och intäkterna från varor eller tjänster som du säljer. Att vara så pass detaljerad, ger en mer exakt förståelse för hur dina utgiftsbeslut faktiskt påverkar ditt företag i grund och botten. Att vara konsekvent är inte bara positivt för investerare, det finns även mycket du kan lära dig, om du använder GAAP-bokföring.

Redovisning kan vara en mycket flexibel process för företag som inte har varit under granskning eller har varit tvungna att rapportera till en tredje part. Mindre företag kan rapportera sina finanser på egen väg internt för att passa deras specifika behov. Men som du kan tänka dig, ger det inte alltid den mest exakta finansiella profilen. Genom att gå över till GAAP-redovisning, kommer du att se din ekonomi i ett nytt ljus.

Företag som använder GAAP måste beräkna och rapportera sina finanser baserat på vad som är relevant för personer utanför verksamheten, med hjälp av objektiva bevis. Att se ditt företags finanser, som andra människor gör, kan vara en ögonöppnare och uppmärksamma detaljer som är meningsfulla för dig, men inte för dina investerare.

Om dina investerare vill veta hur du spenderar dina pengar, borde du också vilja veta det. Du kanske tror att du har hållit reda på alla stora utgifter från ditt företag, dina avdelningar och anställda, men vissa utgifter kan ha gått dig förbi. GAAP ger dig därför en övergripande bild av de kostnader du har haft och som dina investerare och andra utomstående kommer att se dem. Det här är din chans att använda samma kritiska ögon som andra har på hur du spenderar dina pengar och det är också bra riktlinjer för att se om du fattar kloka beslut för ditt företag. Det krävs extra arbete för att vara konsekvent, men genom att följa GAAP-principerna gör du dig själv en tjänst genom att vidta de rätta åtgärderna för att hålla ditt företag tryggt.

Minska risker och undvik bedrägerier

GAAP är vad dina investerare använder för att hålla dig ansvarig för rapportering av finanser på ett ansvarsfullt sätt, men den här processen kan också tvinga dig att ifrågasätta andra saker, som till exempel varför du kanske inte kommer upp i dina förväntade försäljningssiffror. GAAP kan ge dig informationen du behöver för att diagnostisera din lönsamhetsförmåga och andra fel som du har gjort som behöver rättas till.

Identifiera områden för förbättring och konkurrenskraftig analys. Eftersom GAAP styr din ekonomi så att ditt företag kan mäta sig med andra företag, kan du sedan jämföra din övergripande prestation med dina konkurrenter och förstå var du behöver göra förändringar. Du kan bedöma fördelarna med olika ekonomiska beslut baserat på andra företag i din bransch eller med liknande affärsmodeller. Om du ser ett annat företags böcker på samma linje som dina egna, vet du att det är en säker satsning. Du kommer också att veta var du står jämfört med andra företag som dina investerare har i sina portföljer. Med andra ord är en god redovisningssed ett måste för ditt företag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *