Smart kommunikation med ett Intranät

Tänk dig ett ”internt” internet för ditt företag, vare sig det är litet eller stort. Tänk att du är en del av en organisation där ni kan verka och bruka samma verktyg som internet erbjuder fast det är så internt det kan bli, där anställda på organisationen eller företaget bara kan komma åt alla information som delas på detta privat nätverk, det är det här som kallas för ett ”Intranät”.

Det finns flera företag idag som jobbar med att bygga upp Intranät för företag, ett sådant företag är www.intranote.se/som erbjuder smarta och effektiva lösningar, så ta en titt för få mer information.

Hur det fungerar

Personerna som är kopplade till ett intranät, såväl anställda som chefer har fört och främst tillgång till en informationsportal som hela företaget kan ses och som används som en delningskanal så att information som berör alla parter snabbt kan delas och ses, just för att man ska ha möjlighet att vida åtgärder och snabbt agera men samtidigt nå ut med ett budskap på ett smidigt och effektivt sätt.

Med dina interna händelser kan du sprida händelser inom företaget, ekonomiska siffror eller välkomna nyanställda så att plötsligt alla känner sig delaktiga, som du förstår kan ett Intranät fungera som ett kraftigt verktyg att föra samman en bred grupp med anställda och få folk att känna sig delaktiga och informerade, vilket är fundamentala bitar för att ett företag ska fungera.

Databaser

Beroende på vilket företag det är som har satt upp ett Intranät så kan man lägga till specifika länkar som fungerar som företagsinterna databaser, tex. affärssystem eller information om något projekt.

Oftast är det HR-relaterat material som delas ut och det finns checklistor som effektivt kan delas till nyanställda så att de snabbt kommer in i arbetsprocessen.

I och med att ett Intranät kan likna ett ”internt internet” så följer även en funktion som vi alla använder oss av idag, nämligen sökfunktionen, och det är en vanlig del att ha med i sitt intranätverk så att anställda snabbt kan få fram nödvändiga dokument. Nätet kan även användas som en plattform för olika möten inom företag där anställda kan dela dokument eller mötesprotokoll.

Organisering

För att alltid ligga i framkant med företagets mål och visioner är det alltså bra att hålla sig uppdaterad med den nyaste tekniken och de senaste lösningarna för att driva ett effektivt bolag, och att ständigt fråga sig om jobbar med det som gynnar verksamheten som mest.

Det behöver inte bara vara virtuella delar som nätverk, utan kan gälla praktiska hjälpmedel till ditt kontor, många nätbutiker erbjuder lösningar för det, klicka här för att se exempel på en nätbutik som strävar efter att leverera material som leder till bättre organisation inom företaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *