Trendiga svenska designmöbler

Det råder ingen tvekan om att svensk design är på frammarsch. Det är inte endast på hemmaplan som svenska möbler har fått stor uppmärksamhet de är även mycket eftertraktade utanför landets gränser. Svensk design i funkisstil är mycket populär och samtida svenska formgivare vinner ofta prestigefyllda priser för sina stilrena och nytänkande skapelser. Det finns många ikoniska möbler som är sprungna ur det svenska designundret. Här kan du läsa mer om några av dem. Kanske har du redan några dyrgripar hemma utan att du vet om det?

Våra mest älskade svenska designklassiker

Två av de klarast lysande stjärnorna på designhimlen är Carl Malmstens möbler och Bruno Mathsons fåtöljer i funkisstil. Den sistnämndes Jetson och Karin73 blir bara trendigare med åren. Malmstens nätta och naturnära möbler personifierar den skandinaviska stilen. När de formgavs producerades de med tanken att de inte skulle vara alltför dyra, något som lett till att de finns i många hem. En av de allra mest älskade svenska designklassikerna är stringhyllan av Strinning. Denna produceras än idag och finns i en rad olika färger och kombinationer. Förutom möbler så ligger Sverige väl i framkant när det kommer till textil, porslin och prydnadsobjekt. Namn som Josef Frank, Lisa Larsson och Stig Lindberg får den inredningsintresserade att gå i spinn.

Så hittar du prisvärda designmöbler

Inredningsmagasinen är fulla av smakfullt inredda hem där designmöbler har en framträdande plats. Prislappen på några av de mest ikoniska designklassikerna kan dock kännas hisnande hög. För att köpa de allra mest eftertraktade möblerna av den här typen gäller det att ha stenkoll på ekonomin. Att jämföra banker med Consida kan vara en bra start för att bygga upp ett sparkapital. I takt med att medvetenheten hos människor ökar så har det blivit svårare att göra det riktigt stora fynden på ställen som loppisar och på blocket. Med lite tur går det dock fortfarande att hitta designklassiker som privatpersoner undervärderat. Idag är det även möjligt att lägga bud på nätet hos de stora auktionskamrarna. Där kan du i lugn och ro bestämma dig för vilka möbler du vill buda på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *