Härlig dukning

Dukning med vintertema

Att bjuda hem vännerna och bekantskapskretsen på middag skapar fokus kring själva maten. Men ett vackert dukat bord med lite tanke bakom själva dukningen kan lyfta vilken maträtt som helst. Man kan ha själva maträtten som tema för dukningen och ha dekoration som associerar till maträtterna. För vinterns dukningar kan färger som blått och vitt i den kalla färgskalan passa in med inslag av silver. Piffa upp bordet med torkade blommor, dekorationskvistar eller torkad frukt. Levande ljus ger en varm touch till dukningen och är ett trevligt inslag på alla middagar.

Inspiration till dukningar

Att ha en duk på bordet eller inte är en smaksak, har man ett snyggt bord kan man framhäva det genom att inte använda en duk. Är man rädd för att repa bordet fungerar duken som skydd samtidigt som det är snyggt. och smycka bordet med exempelvis torkade röda bär, silverfärgade löv, vita stearinljus i silverljusstakar är alltid dekorativt liksom naturliga inslag som lingonris och små kvistar av en eller granris. Underlägg i form av en barkskiva tillsammans med bordsdekoration med granris och stora kottar mixat med vita levande ljus eller vita blommor är en vacker kombination.

De små detaljerna

Ofta är det de minsta detaljerna som fulländar en dukning. Har man bordsplacering kan man göra små hållare till korten för att göra dem mer personliga. Miniflaskor som innehåller salladsdressing med namn på ett kort fäst med en rosett, eller göra små paket till gästerna med adresslappar. Man kan även skriva gästens namn på en valfri frukt och lägga vid tallriken, eller klippa till en egen figur i papper och skriva gästens namn. En fantasifull servettvikning vid tallriken är alltid uppskattat och man kan dekorera glasen med socker på kanten för att ge ett intryck av snö. En blomma på tallriken piffar upp vilken dukning som helst.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *