Inredningstips

Rum grundat på enkla nyanser

Möbler och inredning är ett intresse för många människor. Att bo i ett fint och ombonat hem är en viktig del av mångas liv, men det är inte alltid så enkelt att veta hur man ska inreda för att få till den där mysfaktorn eller hemtrevliga känslan. Det finns dock många tips att få kring just detta, både vad gäller rådande trender inom hemredning och till exempel DIY-tips för att få till en personlig stil i hemmet. Ett bra tips är att till en början utgå från vilka sorters färger, mönster och tyger du gillar – då kommer du garanterat få ett hem du trivs i.

Inred med eftertanke

Det kan vara lätt att spontanshoppa. Vi har säkert alla varit i en situation där vi slår till på något utan att veta exakt vad vi ska ha det till. Det kan exempelvis gälla kläder och accessoarer, men också inredningsprylar. Vad bör du tänka på när du inreder? För en lyckad och hållbar inredning är planering och eftertänksamhet A och O. Försök att föreställa dig hur du vill bo. Trivs du med många detaljer, möbler och färger, eller föredrar du en stilren och enkelt sorts inredning? Att utgå från en enkel bas, till exempel i färger som vitt, grått och trä, är en bra början. Sedan kan du mixa och matcha med textilier, kuddar, vaser och annat fint.

Bry dig inte om trender för mycket

Trender kommer och går, och så även inom inredning. Visst kan det vara roligt att haka på en rådande trend, men lita samtidigt på din egen stil och smak. Just nu är det populärt med gröna toner i hemmet, såväl på textilier som i form av många, gröna växter. Marmor, mässing och rustikt trä är andra trender vi har sett inom inredning den senaste tiden. Istället för att satsa på alla dessa trender kan du kanske plocka ut någon favorit av dem, och kombinera med dina nuvarande möbler och övriga inredning? På så sätt får du en personlig och hemtrevlig nisch på hemmet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *