Heminredning börjar på väggarna

Alla vill väl ha ett hem där man trivs och känner sig riktigt som hemma, och för att få det är det viktigt att inte bara tänka på möblemanget, textilierna och växterna i inredningen, utan också det som utgör bakgrunden för allt detta: väggarna. Beroende på hur väggarna är målade eller tapetserade kan hela rummets intryck förändras, varför det är viktigt att börja med väggarna när man bestämmer sig för en stil eller känsla i rummet, och sedan utgå från dem när man inreder resten av rummet.bed-644728_960_720

Det första man bör bestämma sig för är vilken färgskala man vill ha i rummet. Vill man till exempel skapa ett stilrent rum med möjlighet för variation i inredningen kan klassiskt vita väggar vara det bästa alternativet, eftersom man då enkelt kan förändra rummet genom olika färger på gardiner, mattor och kuddar. Man har också möjlighet att skapa ett modernt rum som går i svartvitt eller i gråa nyanser. En vit vägg kan dock lätt kännas kal, varför det kan vara bra att fundera på alternativa sätt att dekorera väggen, till exempel genom att hänga upp konst eller en bonad, eller genom att skapa ett fotokollage med flera mindre, inramade foton. Vill man ha ett mer intimt och inbjudande rum är det dock bättre att välja färgnyanser från den varma änden av färgskalan, som gärna får vara mörka; man ska inte vara rädd för starka färger. Mörka rum tenderar dock att kännas mindre, så om det är ett litet rum man ska inreda kan det vara en bättre idé att välja ljusare nyanser.

Om man tycker att det blir för mycket med alla väggar i rummet i en och samma färg, eller om man bara vill skapa ett rum med mer variation och ett intressant blickfång, kan ett alternativ vara att skapa en fondvägg genom att måla en av rummets väggar i en annan färg, eller genom att sätta upp en tapet på en av väggarna och måla de övriga i en komplementerande färg. Vill man ytterligare framhäva fondväggen, och dessutom göra sin inredning mer personlig, kan man också välja att sätta upp en fototapet. Fototapeter kan du till exempel beställa på Photowall.se, där det både finns ett stort utbud av färdiga bilder att välja bland, och möjligheten att skapa en fototapet från egna bilder. På det sättet kan man skapa ett helt unikt rum, som garanterat kommer att kännas som hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *