Inredning för ett fräscht och städat intryck

Inredning är ett stort intresse för många. Med möbler, textilier, växter och dekorationer av olika slag kan du snabbt och enkelt göra ditt hem mysigare och mer hemtrevligt än innan. Det finns en mängd olika produkter och inredningsstilar att välja mellan. En sak som många tycks glömma bort är dock att ytorna som dekoreras med inredning också måste städas med jämna mellanrum. Det kan bli jobbigt och svårt att få det städat och snyggt med mycket grejer som står framme. Här får du tre tips som du kan tänka på när du inreder och vill kunna komma åt att städa.

  1. Öppna kontra stängda ytor

Har du en öppen hylla eller en hylla med skåp/lådor? Det senare alternativet är mycket enklare att städa, vare sig du gör det själv eller om du har anlitat hemstädning. Stängda ytor dammar inte lika mycket och det damm som finns där syns inte lika tydligt. Att inreda med skåp, lådor, korgar och boxar ger dessutom ett städat och stilrent intryck.

Modern bathroom. Render image.
Modern bathroom. Render image.

 

  1. Färre och noggrannare utvalda inredningsdetaljer

Är du en sådan som lätt köper på dig mycket – vare sig det gäller växter, vaser, dekorationer eller något annat i inredningsväg – då kanske du ska tänka lite innan. Försök att satsa på ett par noggrant utvalda detaljer istället för att fylla alla tomma ytor i hemmet. Det gör det enklare att städa runt och under sakerna som står framme. Du kan dessutom kosta på dig något lite dyrare, istället för att köpa fyra billigare produkter.

  1. Lägg extra betänketid på badrummets inredning

Badrummet är för många extra viktigt att hålla rent och fräscht. Det du bör tänka på är att välja så släta material som möjligt på såväl golv och väggar som på skåp och inredningsdetaljer. Produkter med mer avancerade former och många hörn och kanter samlar lättare på sig smuts och damm. Arbeta hellre med förslutningsbara boxar och lådor i snygga färger och mönster än öppna hyllor. Satsa gärna på (plast)växter och tavlor eller affischer att kunna hänga upp på väggarna istället för många prydnader och detaljer som behöver en ståplats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *