Så inreder du energismart

Många funderar på hur de kan leva mer klimatsmart. Att dra ned på köttkonsumtionen och flyga mindre är bra, men det är viktigt att se över energikonsumtionen i bostaden. De flesta spenderar mycket tid i bostaden och därför kan några få förändringar i hemmet ge stora förbättringar. Här kan du läsa mer om hur du inreder ditt hem klimatsmart och drar ner din energipåverkan.

Se över energianvändningen & elavtalet

Det första du bör göra är att se över din nuvarande energianvändning och ditt avtal. Att dra ned på din elkonsumtion är både bra för milön och för plånboken. Hos Göta Energi kan du jämföra historiska elpriser och hitta ett elavtal som passar dig bäst. Med en proffsig service hjälper de till att fixa ett billigt och enkelt elavtal. Att bli medveten om vad du betalar och hur mycket du konsumerar är ett första steg mot att bli mer energismart.

Inred med LED-lampor

Lampor är en mycket viktig del av inredningen för att bostaden ska vara funktionell och mysig. Olika sorters lampor fyller olika funktioner och bör anpassas därefter. Oavsett vilken typ av belysning det handlar om bör du byta ut glödlampor mot LED-lampor för att minska energikonsumtionen. LED-lampor lyser lika starkt, men drar färre watt.

Spara på elen

Stäng av elapparater och släck lampor när du inte använder dem. En LED-lampa är bara energismart om den används rätt. Om du inte släcker lampan när den inte används blir den istället en energitjuv som ökar energikonsumtionen. Dra även ut sladdar till apparater som inte används. Om möjligt bör du försöka styra dina apparater med knappstyrning istället för att använda standbyläge. Kontrollera hur energisnåla vitvarorna är och använd dem inte mer än nödvändigt. När du köper ny inredning bör du alltid tänka på föremålets energikonsumtion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *