Gör dig snabbt hemmastadd i din nya bostad

Är du i full färd med att köpa hus, eller har du kanske redan hittat ditt drömhus? Då vet du att den egna smaken ganska sällan matchar den tidigare ägarens. Vissa undviker till och med att köpa en fastighet eftersom de inte tilltalas av ytskiktet. Det behöver du absolut inte göra. Du ska nu få reda på hur du gör några enkla förändringar för att bli hemmastadd trots att du inte hunnit börja med en omfattande renovering.

Hemmamiljön påverkar oss

Kanske har du tittat på otaliga villor till salu i ditt område, men avskräckts av ett fult kök eller badrum som du inte kommer att ha råd att renovera på ett tag. Misströsta inte. Ett kök kan du till exempel förändra snabbt och budgetvänligt genom att måla skåpluckor och byta ut knoppar. I badrummet kan du förändra genom att skaffa enhetliga handdukar, duschdraperier och mattor. Piffa sedan upp det hela med färska blommor och doftljus för att skapa en miljö att trivas i. Att lida av en miljö du inte gillar är alltså inget du behöver göra trots att kassan kanske tryter just nu. Hur det ser ut där vi bor är trots allt mycket viktigt för vårt välmående och inget som ska försummas.

Gör det själv!

Trots dina tillfälliga förändringar i hemmet vill du ju troligen spara pengar till den kommande stora renoveringen. Då är det en dålig idé att ge sig ut och köpa massor av nya möbler och annan inredning. Dels blir det dyrt, dels kanske det du väljer nu inte kommer att matcha det slutgiltiga resultatet. Då är det bra att veta att det går att göra vacker inredning själv av återbrukade saker. Skapa till exempel fina och enhetliga blomkrukor genom att köpa många på loppis och sedan måla dem i samma färg. Du kan också göra vackra soffkuddar av gamla stickade tröjor eller annat tygspill du har hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *