Tips för att inreda med tavlor och posters

Att dekorera väggarna är en av de där sakerna som känns enkla när du först tänker på det men som sen visar sig vara svårare när du väl sätter igång. Så är det för mig i alla fall. Oavsett om du vill sätta upp snygga posters eller klassiskt smakfulla tavlor skadar det inte med några bra tumregler att förhålla sig till. Här följer därför några knep som hjälpt mig dekorera i mitt hem.

Testa först

Har du någon gång försökt sätta upp många tavlor i grupp? Om du gjort det så vet du hur svårt det kan vara att få till kompositionen. Det blir väldigt krångligt att sätta upp tavlor, testa, se att det inte blir så bra och spika upp på nytt. Tidningen Sköna hem ger kanontipset att du börjar genom att testa kompositionen av tavlorna genom att lägga ut dem på golvet först.

Tavlor måste inte hänga på väggen

Tidningen Elle tipsar om att du kan använda många olika ytor i hemmet för dina tavlor. Frigör plats i bokhyllan till exempel, eller i fönstren. Om du inte får tavlorna att fungera på väggarna, testa att tänka nytt.

Variera med andra dekorationer

Häng upp andra typer av dekorationer på väggarna än bara tavlor och posters. Det kan göra stor skillnad med en ljusstake eller liknande mellan de vackra motiven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *